Friday, April 30, 2010

Wah, terujanya saya!!!!


Lalalalalalaaaaaa.....
Hati gembira tak terkira
Bila kanda pulang petang tadi
Bawakan sesuatu yang ku idamkan
Lalalalalalalala.........

Kenapa la umisofie ni yer? Tak tahu nak kata macam mana gembiranya saya. Selama ni, saya dok mengidam nak dapatkan benda ni. Hari ni suami saya balik lambat sangat2. Saya call, dia kata kat HSB, ambil ubat Sofie. Memang saya sudah maklum yang suami akan ke HSB selepas sekolah. Tapi, kenapa la lambat sangat balik.

Petang tadi, kat tempat saya, hujan lebat yang amat. Hati risau juga bila suami lambat balik. Bila saya call lagi, dia kata masih di The Store Sg. Buloh. Ntah apa yang dicari, saya tak tahu. Saya tengah menonton TV, cerita Adamaya, suami tercinta pulang sambil tersenyum.

Dia bagi saya bungkusan. Khas untuk saya..... sekali saya buka.....woooohooooo!!!!!! Macam tak percaya je saya dapat benda ni. Wah...terharu yang amat. Dia belikan untuk saya. Bila tengok orang pakai benda ni, saya suka jeling2. Bestnya kalau dapat benda ni. Nak tahu apa?

Tadaaaaa.....
:
:
:
:
:
:
:

Inilah bendanya..... Sony Ericson Cybershot, 3.2 mega pixel.

Berlagaknya saya....huhuuhu....siap nak tunjuk lagi.
Ala.....bukan berlagak pun. Cuma nak luahkan kegembiraan hati je. Selama ni saya guna yang second hand jer....huwaaaa. Teringin nak yang baru ru ru ru...betul-betul baru!
Haaaaa....kan dah dapat!
Alhamdulillah, ada rezeki lebih sikit, suami hadiahkan pada saya. Sebenarnya, saya punya yang lama dah lama sangat KO. Saya guna adik saya punya, sementara nak dapat yang baru. Dah 2 bulan saya guna adik punya. Baru la ni saya dapat yang baru. Inilah hadiah hasil kesabaran saya menunggu selama berbulan-bulan....

Terima kasih, abang!

21 comments:

  1. wah syoknyaaaa.... lady tompang gumbiraaaa.... hehe

    ReplyDelete
  2. lalala~ku tumpang gembira..hehehe..lepas ni akk buleh la bergambar sambil ber'telefon'..erkk..ayat betul ke?hahaha :p

    ReplyDelete
  3. lady,
    sangat gumbira...hati berbunga sentiasa...hehe

    ******************************************

    miss tora,
    malam tadi tak tido lena, dok teringat kat benda alah tu. sebab tgh charge battery....kejap2 bangun. hehe...

    ********************************************

    sha,
    lama sangat dah akak tunggu hubby bagi. selama ni, dia je dok beli yg baru, pastu yang lama bagi kita.... sekarang, tu diaaaaa....betul2 baru dia baginya. sebab apa tau? sebab dia tak nak bagi akak h/p touch screen dia tu ler...akak pun tak nak, sebab tak pandai nak guna. leceh! tu yang minta yg ni...hehe. bijak kan akak sha ni.

    ReplyDelete
  4. lalalalalala Wina tumpang gembira, kite pun baru beli hp baru :-)

    nanti amik gambar anak² banyak² ek..

    ReplyDelete
  5. waaahhhh....happy loncat2 tu...bila hbby bg hadiah mmg rasa best sgt kan.....tak kisah la apa benda pun..

    ReplyDelete
  6. huih..sapa tak gembira bila hasben bg adiah..sy kalo hasben belikan set tupperware pun lompat sakan dah

    ReplyDelete
  7. besnyee..tumpang gembira gak.
    nk call le?testing testing 123.hehehe.

    ReplyDelete
  8. syoknya dpt hp baru...saya pun tumpang gembira...hehehe

    ReplyDelete
  9. owh.... bestnyerr!!! igtkan dpt ring sling tadi! rupanyer en. husband nak bg ni dulu kat awaklaa.... then baru dpt ring sling! hehehe

    ReplyDelete
  10. waaaa..syoknyer dpt tpo baru...
    jeleznyer....nak jgk....

    ReplyDelete
  11. wina,
    memang lalalalala...gembira sakan ni. wina pon baru beli hp ke? share la..

    ************************************************
    kak ieda,
    bukan takat meloncat, dah terpeluk cik hubby...ooppsss!!!! hehe...

    ***********************************************
    della,
    tu la kan, kalau hubby apa pun sgt gembira. walau pun benda kecik. nila pula hp baru....tak peduli dah nak melompat sampai siling...hehe.

    **************************************************
    ashra,
    meh testing...testing,testing...hello, 123...

    ***********************************************
    adzra,
    seronok tak terkata...belum habis gumbira lagi ni...

    **********************************************
    nadie,
    mmg nak sgt ring sling tu. tapi, bila dah dpt hp baru, sampai terlupa kat ring sling. hehe...

    ***********************************************
    nuyue,
    minta la kat cik hubby...pujuk2, kot la cair...hehe

    ReplyDelete
  12. wa..bestnye
    taniah ye! syok kan sekali sekala dpt kezutan :P

    ReplyDelete
  13. Bestnyer Fiza..
    Sangat jeles..
    Pasni bolehla minta sling pulak

    ReplyDelete
  14. wah! seronoknya....
    dapat tepon baru....
    boleh lah ambik gambar sofie banyak2 guna kamrea henpon lepas ni... :P

    ReplyDelete
  15. wah... tak rugi jadi penyabar ni kan. akak pun sabar je sebelum ni. sekali Allah bagi..... alhamdulillah.

    ReplyDelete
  16. salam dear!
    wahhh itulah berkat dari kesabaran kan...tak rugi selama ni u bersabar dan sanggup pinjam adik punya dulu...
    mesti bertambah tambah sayang pada cinta hati kan !

    ReplyDelete
  17. wah..dapathadiah hp....tahniah....bagusnya

    ReplyDelete
  18. mummy_nad,
    mmg kezutan ni.sgt gembira.

    ************************************************
    kak Hana,
    jgn jelez kak...
    hehe....minta sling pulak,kan?
    kena tunggu kejutan lagi.

    ************************************************
    sya,
    seronok sya.
    nak amik gambar sofie byk2...

    **********************************************
    kak sue,
    mmg tak rugi bersabar, kak...
    seronok tau!

    *************************************************
    zarin,
    mestilah bertambah sayang!

    ********************************************
    kak shafida,
    terima kasih.

    ReplyDelete
  19. Sonoknya dapat hp baru..kita pun teringin nk hp baru..tapi bila fikir balik, kena lupakan dulu buat masa ni sebabnya keperluan lebih penting dari kehendak. Tambah² kehadiran si kecil tak lama lagi...huhuhu~

    ReplyDelete
  20. mrs.azad,
    tak pe. dahulukan keperluan. saya ni sejak saya belajar sampai la umo 29 tahun, inilah kali pertama saya dapat yg betul2 baru. sebelum ni semua pakai yg second, third hand. org beli baru, yg lama bagi saya. pastu mulalah hp tu buat hal. kali ni pun sebenarnya saya minta yg biasa2 je, tapi tak sangka cik suami saya belikan yg ni.....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana membaca coretan ini. Komen anda sangat saya harapkan untuk perbaiki segala kesilapan. Komen yang membina yer....